Református templom
Duna
Római út

DUNAALMÁSI HÍRADÓ


tovább...

RENDEZVÉNYEK

Főoldal

Polgármesteri tájékoztató a Koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében meghozott döntésrő

Polgármesteri tájékoztató a Koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében meghozott döntésről

 

Tisztelt Lakosság!

Ezúton tájékoztatom Önöket a koronavírus-járvány miatt meghozott, községünket érintő döntésekről, intézkedésekről.

Március 14. napján megjelent a magyar közlöny 42. számában a 45/2020. (III.14.) sz. kormányrendelet, melynek 2. §-a az alábbiak szerint rendelkezik: „A bölcsődei ellátást végző intézmény, valamint az óvoda elhelyezkedése szerinti települési önkormányzat polgármestere a bölcsődei és az óvodai ellátást végző intézmények esetében rendkívüli szünetet rendelhet el.”

Fentiek alapján – a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében - a község intézményeit érintően az alábbi döntések születtek:

Kék Duna Óvoda:

Az intézményben 2020. március 17. (kedd) napjától – határozatlan ideig – ügyeleti rendszerben folytatódik a munka.

Az intézmény korlátozott létszámban felügyeletet biztosít. Ennek érdekében kérjük a szülőket, hogy nyilatkozzanak az intézmény vezetője felé, hogy a felügyeletet igénylik-e, illetve a felügyelet igénylése nélkül az ebédet kérik-e.  (Elérhetőségek: telefon:30/453-3594, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy személyesen az intézményben.) Kérem azonban, hogy a helyzetre tekintettel, ezzel a lehetőséggel is csak azok éljenek, akik esetében a körülmények ezt feltétlenül indokolják.

Csokonai Általános Iskola Az iskola bezárása központi döntés alapján március 16. napjával megtörténik. A felügyelet, illetve ebéd iránti igényfelmérést az intézményvezető végzi. Az érintettek a szükséges tájékoztatást az intézménytől kapják meg.

Csokonai Művelődési Ház, könyvtár, Egészségforrás tornacsarnok:

Az intézmények 2020. március 17. napjától – határozatlan ideig – zárva tartanak. Az épületek bérlésére, egyéb használatára nincs lehetőség.

Polgármesteri Hivatal

Polgármesteri Hivatalban a személyes ügyintézésre március 17. napjától kizárólag személyesen intézhető ügy esetében – az ügyintézővel történt telefonos egyeztetést követően tudunk lehetőséget biztosítani. Hivatalos ügyeiket elsősorban telefonon, elektronikus úton (e-mail, ügyfélkapu) intézzék. Az elektronikus ügyintézés részleteiről http://tata.hu/19684/elektronikus_ugyintezes oldalon tájékozódhatnak. A hivatal munkatársai minden szükséges segítséget meg fognak adni. Kérem, hogy ebben az időszakban kizárólag a halaszthatatlan ügyeket intézzék.

Az ügyintézők elérhetőségei:

Ollé Árpád
Polgármester
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel: 06-30/509-5883
Tel: (34) 450-012/5. mellék

Makay Tibor
Kirendeltség-vezető
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Tel: 06-30/453-3426
Tel: (34) 450-012/4. mellék,

Mikéné Jónás Erika
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Szociális ügyintéző, anyakönyvvezető
Tel: (34) 450-012/1. mellék

Szücs Anett
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Pénzügyi és titkársági ügyintéző, pénztár
Tel: (34) 450-012/3. és 7. mellék

Kovács Szabina
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Gazdálkodási ügyintéző
Tel: 30/453-3584

Dunárné Németh Renáta
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Műszaki és adóügyi ügyintéző
Tel: 30/504-6628

Kószás Szilvia
Ebédbefizetés
Tel:30/509-5881

Védőnői szolgálat:

A védőnő csak előzetes egyeztetés során időpontra érkezőket fogad. (Egyeztetés: 30/224-8395, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) A védőnői vizsgálóban csak egy kisgyermek és egy kísérője tartózkodhat, a váróban szintén. A további érkezők kérem, a szabadban várakozzanak! Akinek családtagja külföldön járt, kérem, ne látogassa a gondozást, a családlátogatások száma minimálisra csökken.

Tisztelt 70 év feletti Dunaalmásiak!

A 46/2020.(III: 16.) Kormányrendelet értelmében kérem Önöket, hogy lehetőség szerint lakóhelyüket, tartózkodási helyüket ne hagyják el. Amennyiben ellátásra, segítségre szorul (bevásárlás, gyógyszer kiváltása, étkezés, stb.) kérem, hívja a tatai Szociális Alapellátó Intézményt! Az intézmény munkatársai bevásárlásban és gyógyszerkiváltásban segítenek, a telefonos megrendelés alapján másnap, munkaidőben szállítanak, a kiszállított terméket átvételkor kell kifizetni. A jelenleg szociális étkeztetésben részesülők a megszokott módon továbbra is kapják az ellátást.

Rendelhető az Intézménytől napi egyszeri meleg étel 410Ft/adag áron, melyet hónap végén kell kifizetni az adagszám alapján.

Az intézmény elérhető

- munkaidőben 08-16 óráig: a 30/691-0049, 30/320-8131, illetve
- non-stop a 30/340-4343 telefonszámokon.

 

Ollé Árpád
polgármester

Bejelentkezés