Református templom
Duna
Római út

DUNAALMÁSI HÍRADÓ


tovább...

Magyar Falu Program

Főoldal

Pályázatok

 

 

Pályázati azonosító: TOP-1.4.1-19-KO1-2019-00023

Kedvezményezett: Dunaalmás Község Önkormányzata

Támogatás összege: 83.000.000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt címe: Bölcsőde kialakítása Dunaalmás községben

Projekt helyszíne: 2544 Neszmély, Semmelweis tér 1-2., hrsz 609/1

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.06.30.

 

Rövid összefoglaló:

 

Dunaalmás Község Önkormányzata 83 MFt, 100 %-os finanszírozású, Európai Uniós forrásból származó támogatást nyert el a bölcsődei szolgáltatások bővítésére a településen.

A beruházás a kisgyermekek napközbeni ellátásának, ezáltal a település lakosságának a bölcsődei szolgáltatásokhoz való nagyobb arányú hozzáférésének megteremtésére irányul egy új mini bölcsőde létrehozásával. Jelen projektben a támogatás segítségével a meglévő gyógyszertár épülete melletti, üresen álló szolgálati lakás épülete lesz átalakítva egy 8 férőhelyes mini bölcsődévé.

 

A projekt megvalósításának indokát az jelenti, hogy a településen nincs jelenleg a 3 év alatti gyermekek napközbeni ellátását biztosító intézmény, így a gyermekek elhelyezése, és a szülőknek a munkaerőpiacra történő visszatérése nem megfelelően biztosított.

 

A beruházás műszaki tartalma:

Az ingatlan 2544 Neszmély, Semmelweis tér 1., hrsz 609/1 alatt helyezkedik el. A Semmelweis tér Dunaalmás és Neszmély határán található. Az ingatlan Neszmély, Dunaalmás és a Magyar Államkincstár tulajdonában áll, jelenleg gyógyszertár működik benne. A gyógyszertár mellett korábban egy szolgálati lakás lett kialakítva az orvosok részére, de ezt már nem használják. A fejlesztés során a volt szolgálati lakás teljes átalakításával jönne létre az egy 1 csoportos mini bölcsőde. Az épületrész külön bejárattal rendelkezik, így az átalakítás a gyógyszertár működését nem befolyásolja. A gyógyszertári részben változás nem történik, így a költségek arányosítására nincsen szükség.

 

A minibölcsődében 1 csoportszoba valamint a hozzá kapcsolódó helyiségek kerülnek kialakításra, mint gyermeköltöző és átadó és gyermekfürdő. Továbbá kialakításra kerülnek a szükséges egyéb helyiségek is, mint akadálymentes mosdó, személyzeti öltöző és wc, teakonyha, nevelői szoba és melegítő konyha.

 

Tervezett mini bölcsőde nettó alapterülete: 133,3 m2.

 

A kapcsolódó egyéb költségekkel és szolgáltatásokkal együtt a pályázat teljes költségvetése 83.000.000 Ft.

 

A projekt eredménye egy a XXI. századi követelményeknek és a lakossági igényeknek megfelelő korszerű bölcsőde lesz, amelynek köszönhetően 8, Dunaalmáson vagy a szomszédos Neszmélyen élő 1 évesnél idősebb, de még nem óvodáskorú kisgyermek számára lesz biztosított a bölcsődei szolgáltatás.

Bejelentkezés